The rose code
Boek

The rose code (2022)/ Kate Quinn

Drie Engelse vrouwen melden zich in 1940 bij Bletchley Park om Duitse militaire codes te kraken. Er ontstaat een hechte vriendschap, tot een onvergeeflijke ruzie daar een eind aan maakt. Zeven jaar later worden de vrouwen opnieuw samengebracht door een mysterieuze gecodeerde brief.

Recensie

Het is 1939. Drie jonge Britse vrouwen worden gerekruteerd om in Bletchley Park te werken, de geheimzinnige plek waar wordt gewerkt aan het ontcijferen van codeberichten van de vijand. De Upper Class Osla werkt er vanwege haar talenkennis en heeft een amoureuze vriendschap met Prince Philip; Lower Middle Class Mab is handig met de machines die gebruikt worden en Lower Class Beth is een genie in het oplossen van puzzels. Zeven jaar later bevindt Beth zich in een gesloten psychiatrische instelling en overleggen Osla en Mab om haar daar weg te halen om een verrader te kunnen ontmaskeren. Het is een grotendeels op ware feiten en ware personages gebaseerde historische roman, waarbij de auteur de drie totaal verschillende vrouwen de hoofdrol laat spelen. De sfeer van dreiging en urgentie, van opofferingsgezindheid en patriottisme wordt raak getroffen. De amoureuze verwikkelingen zijn het minst overtuigende aspect maar doen weinig afbreuk aan een verder boeiend en overtuigend verhaal.

Specificaties

Engels | 9780008455880 | 624 pagina's

Titel The rose code
Auteur Kate Quinn
Type materiaal Boek
Uitgave London : HarperCollinsPublishers, 2022
Overige gegevens 624 pagina's,12 pagina's - 20 cm
Annotatie Met 12 pagina's: Author's Note, Reading Group Guide - Oorspronkelijke uitgave: United Staes : William Morrow, 2021
ISBN 9780008455880
PPN 438629639
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Vriendschap ; Vrouwen ; Wereldoorlog II ; Codes ; Bedreigingen
Taal Engels