Autisme anders bekijken
Boek

Autisme anders bekijken omdat geen kind hetzelfde is (2022)/ Suzanne Agterberg-Rouwhorst, illustraties: Wytse Kloosterman

Beschrijving van de oorzaken van verschillende soorten gedrag bij kinderen met autisme aan de hand van acht thema's, met adviezen om beter te leren omgaan met de specifieke behoeften en kwaliteiten van het kind. Met praktijkvoorbeelden en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een gids over omgaan met autisme bij kinderen. Er zijn net zo veel vormen van autisme als kleuren in het spectrum, stelt autismespecialst Suzanne Agterberg-Rouwhorst. Wat bij het ene kind ontspannend werkt, zorgt bij een ander voor stress. Aan de hand van acht thema's (zoals zintuigelijke waarneming, communicatie en denken) beschrijft de auteur hoe de oorzaken van verschillende soorten gedrag herkend kunnen worden en hoe ermee om te gaan. Het (h)erkennen van specifieke behoeften én kwaliteiten van een kind met autisme zorgt voor meer begrip, en de mogelijkheid om aangepast te handelen. De theorie wordt tot leven gebracht met inzichtelijke praktijkvoorbeelden.'Autisme anders bekijken' is helder en informatief geschreven. Vooral geschikt voor ouders, hulpverleners en leerkrachten van kinderen met autisme. Met enkele illustraties in kleur.Suzanne Agterberg-Rouwhorst (1974) heeft jarenlange ervaring als leerkracht en autismespecialist in zowel regulier als speciaal onderwijs. Vanuit haar bureau Spectrumvisie verzorgt zij trainingen over autisme aan scholen en instellingen.

Specificaties

Nederlands | 9789044139037 | 148 pagina's

Titel Autisme anders bekijken : omdat geen kind hetzelfde is
Auteur Suzanne Agterberg-Rouwhorst
Secundaire auteur Wytse Kloosterman
Type materiaal Boek
Editie Derde, gewijzigde druk;
Uitgave Antwerpen : Garant, 2022
Overige gegevens 148 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: 2015 - Met literatuuropgave
ISBN 9789044139037
PPN 438769945
Rubriekscode 462.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autistische kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Autisme