De bijbel van de Libanese keuken
Boek

De bijbel van de Libanese keuken van kibbeh, tabouleh en mezze tot fatteh, mujadara en ma'moul ([2023])/ Merijn Tol, redactie: Renée Conradi, Ingrid van Koppenhagen ; fotografie: René Mesman

Verzameling van meer dan 230 recepten uit de Libanese keuken. Met aandacht voor verschillende regionale culinaire tradities. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een kookboek met meer dan 230 recepten uit de Libanese keuken. Het boek bevat bekende klassiekers, vergeten recepten, specifieke regionale gerechten en familierecepten. Met recepten voor o.a. kibbeh, tabouleh, mezze, fatteh, mujadara en ma'moul. Opgewekt en toegankelijk geschreven. Met enkele kaarten, bladvullende sfeer- en foodfoto's en kleinere instructiefoto's in kleur. Merijn Tol (1972) is kookboekenauteur, kok en foodstylist en schrijft, onder meer als culinair redacteur voor Delicious. Merijn schreef verschillende (bekroonde) boeken over de Arabisch-mediterrane keuken, waaronder Beiroet over de Libanese keuken. Ook heeft ze, samen met Nadia Zerouali, een productlijn: Nadia & Merijn's SOUQ.

Specificaties

Nederlands | 9789048863631 | 495 pagina's

Titel De bijbel van de Libanese keuken : van kibbeh, tabouleh en mezze tot fatteh, mujadara en ma'moul
Auteur Merijn Tol
Secundaire auteur Renée Conradi ; Rene Mesman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Carrera Culinair, [2023]
Overige gegevens 495 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789048863631
PPN 43792503X
Rubriekscode Libanon 629.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Libanese recepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Libanese keuken