Over leven
Boek

Over leven moed en groei na kindermishandeling en misbruik ([2023])/ Valerie Van Peel, Meredith Van Overloop, Anna Defossez, Peter Adriaenssens, redactie: Quick Red Fox (Annemieke Seeuws) ; foto's: Ilse Fimmers

Persoonlijke getuigenissen van slachtoffers van kindermishandeling of -misbruik, waarin zij reflecteren op de gevolgen die de traumatische ervaringen hebben gehad op hun persoonlijke ontwikkeling, en beschrijven hoe zij zich richten op groei en herstel. Met portretfoto's in zwart-wit.

Recensie

Getuigenissen van slachtoffers van kindermishandeling of -misbruik, waarin zij reflecteren op de gevolgen die deze gebeurtenissen hadden voor hun persoonlijke ontwikkeling. Uit een schatting blijkt dat één op de tien kinderen te maken krijgt met misbruik of mishandeling, meestal binnen het gezin. Overlevers leren (of worden gedwongen) om over het misbruik te zwijgen - en als ze spreken, reageert hun omgeving vaak met onmacht en onbegrip. De overlevers in dit boek weigeren het stigma van 'het slachtoffer' en gaan op zoek naar perspectief en kracht, terwijl ze plaatsmaken voor hun verleden en de wonden die ze meedragen. Kinderpsychiater Peter Adriaenssens voorziet de getuigenissen van een psychologische omkadering, en deelt zijn inzichten over posttraumatische groei. 'Overleven' is persoonlijk en aangrijpend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met portretfoto's in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789401488754 | 193 pagina's

Titel Over leven : moed en groei na kindermishandeling en misbruik
Uniforme titel Overleven
Auteur Valerie Van Peel
Secundaire auteur Meredith Van Overloop ; Anna Defossez ; Peter Adriaenssens ; Annemiek Seeuws ; Ilse Fimmers
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2023]
Overige gegevens 193 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401488754
PPN 438650735
Rubriekscode 323.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kindermishandeling; Verhalen ; Seksueel misbruik; Kinderen; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kindermishandeling