De weg naar de grens
Boek

De weg naar de grens ([2023])/ Grete Weil, vertaald [uit het Duits] door Kris Lauwerys en Isabelle Schoepen

Een Joodse vrouw vlucht in 1936 voor de Gestapo naar de Oostenrijkse bergen. Onderweg ontmoet ze een dichter die zich nauwelijks bewust is van het geweld en de misdrijven in Duitsland.

Aanwezigheid

Recensie

Een oorlogsroman over een Joodse vrouw die, terwijl ze op de vlucht is, verliefd wordt op een dichter.Duitsland, 1936. Monika Merton, wier echtgenoot al is omgekomen in het concentratiekamp Dachau, hoopt in Beieren de Oostenrijkse grens te kunnen oversteken. Onderweg ontmoet ze Andreas von Cornides, die zich nauwelijks bewust is van het geweld en de misdrijven in Duitsland. Ondanks zijn onwetendheid ontwikkelt Monika een zwak voor hem, en hij voor haar. Haar plan om te vluchten verzwijgt ze.Samen met Andreas verlaat Monika de trein in een afgelegen bergdorp. Ver van de rest van de wereld onthult Monika aan Andreas haar ware beweegredenen en vertelt ze over haar leven in München en in het turbulente Berlijn van de vroege jaren dertig. Beeldend en meevoerend geschreven. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Met foto's en illustraties in zwart-wit.Grete Weil (1906-1999) was een Duitse auteur en vertaler. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen.

Specificaties

Nederlands | 9789029097482 | 383 pagina's

Titel De weg naar de grens
Auteur Grete Weil
Secundaire auteur Kris Lauwerys ; Isabelle Schoepen ; Ingvald Richardsen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : J.M. Meulenhoff, [2023]
Overige gegevens 383 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Van een nawoord en dankwoord voorzien door Ingvald Richardsen (pagina 331 t/m 374) - Met literatuuropgave - Vertaling van: Der Weg zur Grenze. - München : C.H. Beck, 2022
ISBN 9789029097482
PPN 437517764
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Joodse vluchtelingen ; Jodenvervolging ; Liefde
Taal Nederlands