Kalm aan... en slaap zacht
Boek

Kalm aan... en slaap zacht (2022)/ versjes van Rachel Williams, met tekeningen van Freya Hartas ; vertaling [uit het Engels]: Johanna Rijnbergen

Het is bijna avond en iedereen maakt zich op voor de nacht om te gaan slapen, maar er zijn ook dieren die 's nachts actief worden. Prentenboek met gekleurde illustraties. Canaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als de dag ten einde is, verdwijnt het licht en wordt de lucht bijna rood en zien we de maan opkomen. Iedereen is moe en wil naar bed, maar in de natuur gaat het leven gewoon door. Er wordt afscheid genomen van de zon die ondergaat, en de boom spreidt zijn takken uit en biedt aan veel dieren een thuis voor de nacht. De waterlelies sluiten hun bloemen en veel dieren gaan slapen. Maar er zijn ook veel dieren die juist actief worden in de nacht, zoals de vos en de vleermuis. Een prentenboek dat heel geschikt is om voor het slapen gaan wat rust te brengen. Het verhaal, dat ook zeer informatief is, wordt op de linkerpagina verteld in versjes op rijm met een heerlijk ritme, dat het interactief voorlezen extra leuk maakt. Op de rechterpagina staan in een soort stripvorm sfeervolle, gedetailleerde tekeningen in goed gekozen kleuren die de versjes een extra dimensie geven. Op de laatste spread wordt een meisje door haar moeder toegedekt, waarmee het verhaal wordt afgesloten en het meisje rustig kan gaan slapen. In dezelfde vorm zijn al eerder twee prentenboeken over de natuur verschenen.

Specificaties

Nederlands | 9789047714064

Titel Kalm aan... en slaap zacht
Uniforme titel Kalm aan
Auteur Rachel Williams
Secundaire auteur Freya Hartas ; Johanna Rijnbergen
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2022
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Calm down... and sleep tight. - Dunsfold : Magic Cat Publishing Ltd, (c)2021
ISBN 9789047714064
PPN 437153479
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slapen; Dieren ; Nachtdieren ; Rijmvertellingen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Slapen