Ik ben Krik, Krik ben ik
Boek

Ik ben Krik, Krik ben ik (2023)/ Hanna Kraan, met illustraties van Mies van Hout

Achtendertig verhalen over eekhoorn Krik, merel Melle en pad Domper die in de tuin van een groot huis wonen. Door het jaar heen maken ze er van alles mee. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Selectie van achtendertig verhalen uit de drie eerder verschenen boeken over de vrolijke eekhoorn Krik, ijdele merel Melle en de mopperige pad Domper. Ze wonen met elkaar in de tuin van een gezin. Krik, Melle en Domper hebben ieder hun eigen menselijke karakter. Dit zorgt voor levendige, maar ook vaak komische of juist ontroerende situaties. Vaak speelt de sfeer van de seizoenen, met de bijbehorende jaarlijkse feesten, een belangrijke rol. De verhalen worden vanuit het perspectief van de dieren verteld: zij hebben mensen in hún tuin gezien. Hun knusse wereldje is luchtig verwoord in soepele zinnen en gevatte dialogen. Ook dit boek staat weer vol met vrolijke, grappige liedjes van zowel Krik als Melle; daartegenover staat de somberheid van Domper. De in 2010 overleden schrijfster is vooral bekend door de veelgelezen verhalen over de boze heks. Mooi uitgegeven, fijn voorleesboek in fors formaat, waarin de vele, vrolijke, uitstekend bij de verhalen aansluitende illustraties van Mies van Hout allemaal in kleur zijn. Leuk om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar en om zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047703877 | 163 pagina's

Titel Ik ben Krik, Krik ben ik
Uniforme titel Krik ben ik
Auteur Hanna Kraan
Secundaire auteur Mies van Hout
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2023
Overige gegevens 163 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk: (c)2011 - Verhalen oorspronkelijk verschenen in: Krik. - 2005 + en: Domper, Krik en Melle. - 2006 + en: De tuin van Krik. - 2010
ISBN 9789047703877
PPN 438801644
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Dieren ; seizoenen ; Voorleesboeken
Taal Nederlands