Pokko heeft een trommel
Boek

Pokko heeft een trommel (maart 2021)/ Matthew Forsythe

Kikker Pokko krijgt van zijn ouders een oude trommel. Maar hij maakt zoveel lawaai dat ze hem wegsturen naar het bos. Als Pokko daar verder trommelt, blijken er nog veel meer dieren te zijn die graag muziek maken en zich bij Pokko aansluiten. Prentenboek met sfeervolle illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De kikker Pokko heeft van zijn ouders een trommel gehad. De grootste fout die zij ooit hebben gemaakt. Nog erger dan de katapult, de lama en de ballon die ze hem ooit hebben gegeven. Pokko maakt ongelooflijk veek lawaai met de trommel en wordt naar het bos gestuurd waar het toch wel heel erg stil is. En dan tikt ze voorzichtig op haar trommel en loopt er ineens een wasbeer achter haar aan, spelend op een banjo. Steeds meer musicerende dieren sluiten zich aan. Als papa Poko roept voor het eten, hoort hij in de verte muziek, muziek die steeds dichterbij komt. Een bijzonder mooi prentenboek over muziek en doorzettingsvermogen. Een heel humoristisch verhaal, zeker in de dialogen tussen Pokko's ouders, dat is opgebouwd volgens het bekende zwaan-kleef-aan genre. Alle dieren hebben een muziekinstrument, behalve de wolf, die dan ook nog eens het trompet-spelende konijn opeet. De schitterende, sfeervolle en expressieve prenten hebben voor het verhaal niet veel woorden nodig. Soms is één woord naast een illustratie al genoeg om de spanning van het verhaal op te bouwen. Levendige vertaling met sfeervolle beelden. Bijzonder mooi en verzorgde uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462914506

Titel Pokko heeft een trommel
Auteur Matthew Forsythe
Secundaire auteur Marita Vermeulen
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, maart 2021
Overige gegevens 58 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling: Marita Vermeulen - 1e druk Nederlandse uitgave: 2020 - Vertaling van: Pokko and the drum. - New York : Simon & Schuster, (c)2019
ISBN 9789462914506
PPN 437177602
Genre dierenleven
Thematrefwoord Muziek ; Muziekinstrumenten ; Begaafdheid ; Stapelverhalen
Taal Nederlands