Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het bromvliegeffect junior
Boek

Het bromvliegeffect junior kleine dingen die stiekem bepalen wat jij doet ([2023])/ Eva van den Broek & Tim den Heijer, met illustraties van Familie De Kort

Als je ouder wordt, mag je steeds meer zelf beslissen. Maar kies je wel écht zelf wat je koopt, liket of eet? Leer aan de hand van zeven veelvoorkomende trucs (ook wel 'bromvliegen' genoemd) hoe winkels, apps en influencers jouw gedrag proberen te beïnvloeden. Met tekeningen en cartoons in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Geestelijk leven SOCIALE PSYCHOLOGIE BROE

Recensie

Junior-editie van het succesvolle boek 'Het bromvliegeffect', over de kleine dingen in het dagelijks leven die het gedrag van mensen sturen. Als je ouder wordt, mag je steeds meer zelf beslissen. Maar... kies je écht zelf, of word je stiekem gestuurd? Winkels, apps en bedrijven zetten de slimste trucs in om jou te laten doen wat zij willen. Gedragswetenschapper Eva van den Broek en reclamestrateeg Tim den Heijer beschrijven op ludieke wijze zeven van deze trucs, ook wel 'bromvliegen' genoemd. Zo leren kinderen op een eenvoudige en toegankelijke manier om gedragsmanipulatie leren herkennen en de negatieve invloed ervan te vermijden, maar ook om deze trucs op een goede manier zélf te gebruiken. 'Het bromvliegeffect junior' is informatief, maar ook lichtvoetig en met humor geschreven, met quizvragen en opdrachten in een speelse opmaak. Met grappige kleurenillustraties en cartoons van familie De Kort. Geschikt om zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000384402 | 125 pagina's

Titel Het bromvliegeffect junior : kleine dingen die stiekem bepalen wat jij doet
Auteur Eva van den Broek
Secundaire auteur Tim den Heijer ; Hein de Kort
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, [2023]
Overige gegevens 125 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Illustraties: Hein de Kort, Marijke van Oostrum, Stella de Kort en Sophie de Kort
ISBN 9789000384402
PPN 437786757
Rubriekscode 305.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gedrag; Manipulatie ; Sociale psychologie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Sociale psychologie