Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Vrolijke bekentenis
Boek

Vrolijke bekentenis ([2023])/ door Jan Zonderland

Een woordvoerder van de georganiseerde misdaad bindt de strijd aan met de misdaadjournalistiek, woordvoerders van Justitie en het Openbaar Ministerie.

Aanwezigheid

Recensie

Een satire over een woordvoerder van de georganiseerde misdaad die de strijd aangaat met het Openbaar Ministerie. De georganiseerde misdaad wordt zelden gehoord. Nu schuift deze sector Jan Zonderland naar voren, een erudiete woordvoerder die gelijk één ding duidelijk maakt: laffe roofmoorden en vergismoorden behoren niet tot het repertoire van de georganiseerde misdaad. Dat is meer iets voor de ongeorganiseerde misdaad. Zonderland bindt vervolgens de strijd aan met de misdaadjournalistiek, met de woordvoerders van Justitie en met diverse overheden, maar vooral het Openbaar Ministerie moet het ontgelden. Formeel en met humor geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek. Jan Zonderland (pseudoniem) schreef dit boek ter viering van het tweehonderdjarig bestaan van de georganiseerde misdaad in Nederland. Niet toevallig valt dit jubileum samen met het tweehonderdjarig bestaan van het Openbaar Ministerie.

Specificaties

Nederlands | 9789464710205 | 254 pagina's

Titel Vrolijke bekentenis
Auteur Jan Zonderland
Type materiaal Boek
Uitgave Gorredijk : Noordboek, [2023]
Overige gegevens 254 pagina's - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Heerlijke satire over de daden van de onderwereld en de misdaden van de overheid - Titelpagina vermeldt tevens: Een zesdaags online symposium 'Denken over de georganiseerde misdaad', ter viering van het tweehonderdjarig bestaan van het Nederlandse Koningshuis, het tweehonderdjarig bestaan van het Nederlands Gerechtshof, het tweehonderdjarig bestaan van het Nederlands Openbaar Ministerie, het tweehonderdjarig bestaan van het Nederlandse gevangenissysteem en het tweehonderjarig bestaan van de georganiseerde misdaad in Nederland. (En waarom de geboorte van deze 'vijfling', plus de oprichting van de Leidse studentenvereniging Minerva in 1814, geen toeval is)
ISBN 9789464710205
PPN 437400859
Genre politieke roman - sociale roman
Thematrefwoord Georganiseerde misdaad ; Openbaar Ministerie ; Overheid ; Satiren
Taal Nederlands