Kiekeboe, baby!
Boek

Kiekeboe, baby! 5 geluiden om naar te luisteren : 5 stofjes om aan te raken (2022)/ Marion Billet, Gallimard Jeunesse musique: Paule du Bouchet ; redactie: Claire Babin

Kijk mee naar vijf babydieren zoals de tijger, de olifant en de koala. En er is nog meer te ontdekken: Wat zit daar onder dat flapje verstopt? En wat hoor je daar voor geluid? Prentenboek met voelelementen en geluiden. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Vijf babydieren komen aan de orde. Elke dubbele pagina toont een mamadier met daarbij een babydier (tijger, olifant, koala, pinguïn en panda). De dieren staan op de gestileerde illustraties duidelijk afgebeeld, in goed passende kleuren met daarbij in een zwarte letter de naam van het dier. Op het omslag en op elke spread is een voelelement aanwezig, zoals een zachte vacht van de koala of een harde leerachtige huid van de olifant. Ook zit er een dier verstopt achter een stoffen flapje. Via een kleine button kan geluisterd worden naar realistisch uitgevoerde dierengeluiden. Op de laatste pagina staan alle dieren nog eens afgebeeld, maar dat is voor babyoogjes wel erg klein. Leuk en leerzaam boekje dat inspeelt op de zintuiglijke en taalontwikkeling van jonge kinderen, wat betreft kijken, voelen, luisteren. Het batterijtje kan uitgezet worden en is vervangbaar. Deel van een reeks*. Vierkant, kartonnen boekje met voelelementen en geluiden. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044845211

Titel Kiekeboe, baby! : 5 geluiden om naar te luisteren : 5 stofjes om aan te raken
Auteur Marion Billet
Secundaire auteur Paule Du Bouchet ; Claire Babin
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis peuter, 2022
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Coucou bébé. - Paris : Éditions Gallimard Jeunesse, (c)2021
ISBN 9789044845211
PPN 436663619
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Geluiden ; Voelboeken
Taal Nederlands