Verdwenen
Boek

Verdwenen ([2023])/ Kristina Ohlsson, uit het Zweeds vertaald door Ron Bezemer

Nadat in een bos bij Stockholm het zwaarverminkte lichaam van een al twee jaar vermiste studente is gevonden, wordt een grootscheeps onderzoek gestart dat niet alleen nieuwe lijken oplevert, maar ook aanwijzingen voor vreemde gebeurtenissen in het verleden.

Aanwezigheid

Recensie

In een bos bij Stockholm wordt het lijk van de al twee jaar vermiste studente Rebecca gevonden. Bij het onderzoek stuiten de rechercheurs van het team van Alexander Recht op dezelfde plaats op meer lijken die er echter al meer dan dertig jaar liggen. Is er sprake van een moordenaar en hebben de slachtoffers iets met elkaar gemeen? Sporen en aanwijzingen leveren niets op, wel komt op een frustrerende manier steeds de naam van een student die niet de dader is, naar voren. Een zich steeds verder uitbreidend onderzoek brengt ook de partner van rechercheur Fredrika Bergman, en dus zijzelf, in de problemen. Een zeer ingewikkelde zaak die de schrijfster met heel kleine stapjes ontrafelt, op zo'n manier dat de lezer op het puntje van zijn stoel blijft zitten. Uitweidingen op het persoonlijke vlak van de hoofdpersonen houden allemaal verband met de hoofdzaak waardoor de lezer tot het einde in spanning wordt gehouden. Dit ook vanwege de heel normale personages met weinig zwart-wittekening waardoor de lezer zich betrokken voelt. Voor liefhebbers van Zweedse thrillers is dit verplichte leesstof. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044366242 | 398 pagina's

Titel Verdwenen
Auteur Kristina Ohlsson
Secundaire auteur Ron Bezemer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2023]
Overige gegevens 398 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Änglavakter. - Stockholm : Pirat Förlaget, 2012 - Oorspronkelijke titel: Engelbewaarders. - Vianen] : The House of Books, 2012
ISBN 9789044366242
PPN 437912698
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Fredrika Bergman-serie
Boek

Fredrika Bergman-serie (2022-...)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Kristina Ohlsson