Expliciete directe instructie in het vo
Boek

Expliciete directe instructie in het vo tips en technieken voor een goede les ([2023])/ Marcel Schmeier, redactie: Casper Höyng ; illustraties: Josje van Koppen, Ruud Bijman

Beschrijving van een methode voor leraren in het voortgezet onderwijs om lessen overzichtelijk, actief en responsief te houden.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief boek over EDI (Expliciete Directe Instructie) in het voortgezet onderwijs, een methode waarbij de docent centraal staat. Elke les heeft een duidelijk doel, de docent geeft heldere instructies en leerlingen moeten schrijven, overleggen en nadenken over de vragen die de leraar stelt, waardoor de lessen actief en responsief worden. Met instructies voor een helder lesmodel met lesfasen en technieken. Het EDI-lesmodel is te gebruiken bij alle vakken en naast iedere lesmethode. Helder en begrijpelijk geschreven. Met verduidelijkende illustraties. Voor leraren in het voortgezet onderwijs. Marcel Schmeier is auteur, onderwijsadviseur taal en rekenen en heeft ruime ervaring als leerkracht en intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789493209770 | 207 pagina's

Titel Expliciete directe instructie in het vo : tips en technieken voor een goede les
Auteur Marcel Schmeier
Secundaire auteur Casper Höyng ; Josje van Koppen
Type materiaal Boek
Uitgave [Huizen] : Pica, [2023]
Overige gegevens 207 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493209770
PPN 438392817
Rubriekscode 454
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onderwijsmodellen ; Lesgeven; Voortgezet onderwijs ; Voortgezet onderwijs; Didactiek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Lesgeven