Hart voor hout
Boek

Hart voor hout vers hout ontdekken en bewerken ([2023])/ Harald Lamon, fotografie: Amaurie Coudeville en Veronique De Walsche

Persoonlijk getinte gids met praktische beschrijvingen van het ambacht van het houtbewerken, met aandacht voor de technische, sociale en emotionele aspecten. Met veel praktische tips en ontwerpen voor functionele voorwerpen. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een geïllustreerde gids over het ambacht van het houtbewerken. Houtbewerker Harald Lamon deelt in dit boek zijn liefde voor vers hout, waarbij hij niet alleen oog heeft voor het technische aspect van het werken met bijl, zaag en messen, maar ook voor het gevoel dat het houtbewerken kan oproepen en hoe hij en zijn leerlingen het proces ervaren. Het werkt niet alleen ontspannend om met hout bezig te zijn, stelt Lamon, velen ervaren het zelfs als therapeutisch. Stap-voor-stap toont hij hoe je hout met degelijk handgereedschap kunt omvormen tot mooie, sobere, functionele voorwerpen, zoals een kapstok, een mok of een houten lepel. 'Hart voor hout' is informatief, persoonlijk en toegankelijk geschreven, met een grote hoeveelheid praktische tips. Met kleurenfoto's. Harald Lamon studeerde psychologie en management, maar heeft van zijn houtpassie zijn beroep gemaakt. Hij is eigenaar van Het Lepelhuis in Brugge, waar hij workshops en lezingen geeft.

Specificaties

Nederlands | 9789401485548 | 216 pagina's

Titel Hart voor hout : vers hout ontdekken en bewerken
Auteur Harald Lamon
Secundaire auteur Amaurie Coudeville ; Veronique De Walsche
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2023]
Overige gegevens 216 pagina's - foto's - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401485548
PPN 438838513
Rubriekscode 694.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Houtbewerking
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Houtbewerking