Robijnrood
Boek

Robijnrood ([2023])/ Kerstin Gier, vertaald [uit het Duits]: Merel Leene

Heel onverwacht blijkt Gwendolyn (16, ik-figuur), net als enkele van haar familieleden, het tijdreisgen te hebben. Ze komt in het Londen van honderd jaar geleden terecht. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Gwendolyn (16, ik-figuur) lijkt een gewoon meisje dat met haar vriendin het liefst kostuumfilms kijkt. Maar ze is ongewoon: ze blijkt het tijdreisgen te hebben waarvan haar familie dacht dat haar nichtje het had. Die heeft allerlei dingen geleerd voor als ze rond haar 17e in het verleden zou belanden. Gwen daarentegen weet van niets... Gelukkig krijgt ze op haar tijdreizen hulp van de knappe en arrogante Gideon. Maar waarom wil haar moeder niet dat ze de graaf van St. Germain ontmoet? Wie kan ze vertrouwen? Welke missie heeft het geheime genootschap van de Wachters en waarom? De stijl is clichématig en er zit weinig diepgang in dit fantasyverhaal, maar de spanning maakt dat goed. Wie van een echt meisjesboek houdt en niet terugschrikt voor wat bovennatuurlijks, zal dit verhaal snel uitlezen. Het aantrekkelijke roze omslag en de ruime bladspiegel helpen daarbij. Tussen de hoofdstukken staan fragmenten uit oude kronieken, achterin een personenlijst. Eerste deel uit de trilogie 'Edelsteen-trilogie', met de vervolgdelen 'Safierblauw' en 'Smaragdgroen'. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463494625 | 352 pagina's

Titel Robijnrood
Auteur Kerstin Gier
Secundaire auteur Merel Leene
Type materiaal Boek
Uitgave [Vleuten] : Blossom Books, [2023]
Overige gegevens 352 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Alkmaar : Blossom Books, 2011. - (Eindeloos verliefd ; deel 1) - Vertaling van: Rubinrot. - Würzburg : Arena, (c)2009
ISBN 9789463494625
PPN 438223195
Genre science-fiction - romantische verhalen
Thematrefwoord Tijdreizen ; Geheimen ; Familie ; Verliefdheid
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tijdreizen ; Geheimen ; Familie ; Verliefdheid

Relaties/Serie

Edelsteen-trilogie
Boek

Edelsteen-trilogie (2023-)

vol. 1
Uitgeleend
Kerstin Gier