Jim Bridger
Boek

Jim Bridger ([2023])/ scenario en tekeningen Pierre Place, inkleuring Chris ; geschiedkundig advies Farid Ameur ; vertaling [uit het Frans]: James Vandermeersch

Het levensverhaal van de 'mountan man' Jim Bridger (1804-1881), die zo bekend werd als gids door de Rockies dat konvooien pioniers en cavalerie-eenheden elkaar bevochten om zijn diensten. Ballonstrip in kleur met historische toelichting.

Aanwezigheid

Recensie

Een stripboek over de mountain man Jim Bridger (1804-1881). In 1822 was Jim Bridger nog geen achttien jaar oud, maar hij wist dat hem een groot avontuur stond te wachten ten westen van Saint Louis, de kosmopolitische handelsstad in Missouri, aan de rand van de frontier van de Amerikaanse pioniers. Hij begon zijn carrière als pelsjager door zich aan te sluiten bij de eerste grote expeditie, die door de grote vallei van de Missouri trok. Ze waren op zoek naar 'het bruine goud van de Rockies': bevervellen. Jim toonde zijn grote moed en beleefde wilde avonturen in bergachtige streken, waarbij hij moest vertrouwen op zijn overlevingsinstinct en richtingsgevoel. Na verloop van tijd werd hij zo bekend dat konvooien pioniers en cavalerie-eenheden elkaar bevochten om zijn diensten. Ballonstrip in kleur met illustraties in klassieke stijl en historische toelichting. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Het echte verhaal van de Far West'.

Specificaties

Nederlands | 9789462108943 | 46 pagina's

Titel Jim Bridger
Auteur Pierre Place
Secundaire auteur Chris ; Farid Ameur ; James Vandermeersch
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2023]
Overige gegevens 46 pagina's, 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Jim Bridger. - Glenat Editions, (c)2022. - (La véritable histoire du far west)
ISBN 9789462108943
PPN 438827104
Genre stripverhaal - wild-west roman
Thematrefwoord Bridger, Jim
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het echte verhaal van de far west
Boek

Het echte verhaal van de far west (2022-...)

vol.
Uitgeleend