Belinda's Italiaans bakboek
Boek

Belinda's Italiaans bakboek van pizza tot panettone (2023)/ Belinda MacDonald, fotografie: Kris Jacobs ; portretfotografie: Elena Foresto

Beschrijving van meer dan 60 Italiaanse bakrecepten, bereid met verschillende soorten deeg en seizoensgebonden toppings. Met informatie over Italiaans zuurdesem. Met kleurenfoto's.

Recensie

Een kookboek met meer dan 60 bakrecepten uit de Italiaanse keuken. Het boek biedt instructies voor het maken van onder meer foccacia, biscotti, schiacciata, pinsa Romana, grissini en pizza's met verschillende soorten deeg en seizoensgebonden toppings. Het boek bevat voornamelijk recepten met lievito madre - de Italiaanse versie van zuurdesem. Uitgelegd wordt hoe je het maakt, hoe je ermee werkt en het onderhoudt. De recepten kunnen echter ook met gewone droge gist gemaakt worden. Met aandacht voor bloemsoorten voor Italiaanse pizza's en knapperig brood en wat er specifiek is aan Italiaans gebak. Helder en toegankelijk geschreven. Met sfeervolle kleurenfoto's. Belinda MacDonald begon haar eigen koffiebar in 2004 - Belinda's Kitchen - en een Italiaans restaurant in 2022 - La Cucina Antica. Ze gaat regelmatig naar Italië, volgde er privécursussen en werkte mee in de keukens van ervaren chefs.

Specificaties

Nederlands | 9789401487139 | 166 pagina's

Titel Belinda's Italiaans bakboek : van pizza tot panettone
Auteur Belinda MacDonald
Secundaire auteur Kris Jacobs ; Elena Foresto
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, 2023
Overige gegevens 166 pagina's - foto's - 27 cm
ISBN 9789401487139
PPN 438870743
Rubriekscode 629.77
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bakrecepten; Italiaanse keuken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Bakrecepten