Stadsjungle
Boek

Stadsjungle de natuur en stad van het stenen tijdperk tot de klimaatcrisis (2023)/ Ben Wilson, vertaald [uit het Engels] door Paul Janse

Geschiedenis van de balans tussen natuur en stad, en een verkenning van verschillende initiatieven voor een duurzame toekomst in steden.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhandeling over de relatie tussen steden en natuur. Steden zijn tegenwoordig de snelst groeiende leefgebieden op aarde en de kloof tussen mens en natuur lijkt almaar groter te worden. Maar of het nu gaat om de drijvende tuinen van de Azteken of de eeuwenoude Duitse stadsbossen: lange tijd was de samenwerking tussen stad en natuur juist vanzelfsprekend. Historicus Ben Wilson onderzoekt de geschiedenis van de natuur en de stad, van de verspreiding van exotische plantensoorten via achtertuinen tot de groeiende biodiversiteit tijdens oorlogen. In een tijd waarin we steeds vaker worden geconfronteerd met extreme weersomstandigheden neemt Wilson ons mee naar steden waarin de ongerepte natuur opnieuw haar intrede doet, zoals de aanleg van 'bossteden' in China, het herstel van de Los Angeles River en de circulaire economie van Amsterdam. Informatief en helder geschreven. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Ben Wilson (1980) is een Britse historicus. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789000378906 | 303 pagina's

Titel Stadsjungle : de natuur en stad van het stenen tijdperk tot de klimaatcrisis
Auteur Ben Wilson
Secundaire auteur Paul Janse
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2023
Overige gegevens 303 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Urban jungle. - Jonathan Cape, (c)2023
ISBN 9789000378906
PPN 437787133
Rubriekscode 719.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Steden; Natuur; Geschiedenis ; Duurzame ontwikkeling
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Steden