Iedereen telt mee
Boek

Iedereen telt mee (2023)/ Kristin Roskifte, vertaald [uit het Noors] door Sylvia Vanden Heede

Er zijn op de wereld heel veel mensen, en ieder mens heeft een eigen verhaal. Zie je de 22 mensen in het flatgebouw? Twee van hen hebben iets gedaan wat niet mag en een ander is al acht jaar niet buiten geweest. Groot formaat prentenboek met eenvoudige tekeningen vol kleurrijke, diverse mensen en telelement. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Groot formaat kijk-, zoek- en telboek over mensen. Op de eerste dertig pagina's zijn 0 tot 29 mensen te tellen. Daarna volgen prenten over dubbele pagina's, waarop respectievelijk 30, 45, 85, 135 tot uiteindelijk 1000 mensen te tellen zijn, in veel verschillende situaties (thuis, op een roltrap, verjaardagsfeest, begrafenis, bruiloft, luchthaven, in de bibliotheek, gevangenis, supermarkt, park of betoging, enz.). Gekleurde, gestileerde mensfiguurtjes zijn geplaatst in een setting, die in alleen blauwe lijnen is getekend op een witte achtergrond. De leden van het gezin van de eerste bladzijden zijn gedurende het hele boek te volgen. Daar komen steeds meer mensen in al hun verscheidenheid (lengte, huidskleur, gewoonten, emoties, enz.) bij. Bij al deze mensen zijn de belevenissen te volgen in de loop van het boek. Door ontmoetingen raken verhalen van sommige mensen verweven met elkaar. Een korte, beschrijvende tekst onder aan elke pagina stimuleert het bedenken van verhalen: 'Negen mensen staan in de rij. Twee van hen moeten een belangrijke beslissing nemen. Een van hen zal binnenkort teleurgesteld worden.' Ook de dubbele pagina achter in het boek met details uit de zoekplaten helpt daarbij. Veelzijdig, bijzonder prentenboek met eindeloos veel details. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401492645

Titel Iedereen telt mee
Auteur Kristin Roskifte
Secundaire auteur Sylvia Vanden Heede
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk, hernieuwde uitgave 2023;
Uitgave Tielt : Lannoo, 2023
Overige gegevens 58 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 35 cm
Annotatie Vertaling van: Alle sammen teller. - Magikon forlag, (c)2018 - Oorspronkelijke titel: Iedereen telt. - (c)2019
ISBN 9789401492645
PPN 438770595
Thematrefwoord Tellen ; Diversiteit ; Levensloop ; Vragen
Taal Nederlands