Eierhoofden
Boek

Eierhoofden (november 2022)

In dit prentenboek leert Bing eierhoofdjes maken en wat het betekent om geduldig te zijn. Voor peutertjes vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Bing krijgt een opdracht op de crèche. Hij maakt een eierhoofd waarin groen 'haar' komt van tuinkers. Bing moet zeven dagen wachten tot de tuinkers is gegroeid, maar vindt het moeilijk zo geduldig te zijn. Hij leert dat de tuinkers groeit met water en licht, dus zet hij zijn eierhoofd in de zon. Daarna geeft hij hem water met de tuinslang. Dat gaat fout en het eierhoofd gaat kapot. Bing krijgt een nieuw eierhoofd en leert geduld te hebben. Prentenboekje over konijntje Bing, bekend van televisie. De kleurige en speelse afbeeldingen lijken op de animatieserie en zijn hierdoor herkenbaar. Het verhaal leert kinderen dat geduld uiteindelijk wordt beloond, en laat tevens zien hoe kinderen eventueel thuis een eierhoofd kunnen maken. De tekst staat in ballonnen en bestaat vooral uit dialoog tussen de knuffeldiertjes. Tevens is de tekst redelijk groot en worden er geen moeilijke woorden gebruikt. Het boekje is van karton met afgeronde hoeken, waardoor hij perfect is voor de peuterleeftijd. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030507468

Titel Eierhoofden
Instelling /Acamar Films, London
Secundaire auteur Helen Farrall ; Nicky Phelan
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, november 2022
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - De televisieserie Bing is een productie van Acamar Films in samenwerking met Brown Bag Films, en is een bewerking van de oorspronkelijke boeken van Ted Dewan. - Bekend van TV. - Colofon vermeldt: (c)2022 Acamar Films Ltd - Gebaseerd op het script van lead writer Helen Farral en team writers Lucy Murphy, Mikael Shields en An Vrombaut. - Bewerking van het oorspronkelijke verhaal van Nicky Phelan - Vertaling van: Eggy heads. - HarperCollins Children's Books, 2017
ISBN 9789030507468
PPN 425005313
Thematrefwoord Geduld
Taal Nederlands

Relaties/Serie

BingTM
Boek

BingTM (2021-...)

vol.
Uitgeleend