Wie is moe en moet naar bed toe?
Boek

Wie is moe en moet naar bed toe? met vrolijke flapjes ([2023])/ illustraties & tekst: Thorsten Saleina, vertaling [uit het Duits]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Wie is moe en moet gaan slapen? Dit prentenboek geeft het antwoord op die vraag. Grappig voorleesboek, ideaal voor het slapen gaan. Voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Maak kennis met dieren die erg moe zijn en eigenlijk zouden moeten gaan slapen. Het gapende dier met twee grote slagtanden is een walrus, het luie dier dat aan een tak hangt, is een luiaard, het dier dat zijn bek heel ver open gaapt is een nijlpaard, en in de ondergaande zon zit een slaperige kameleon. In dit stevige kartonboekje met afgeronde hoeken zie je dieren terwijl ze gapen, en als je de flappen opent, ook als ze slapen. De tekstblokken op de linkerpagina zijn op rijm; soms in een prima metrum, soms is een creatieve aanpassing van de voorlezer nodig. De prachtige illustraties met kwalitatief stevige flappen (rond en recht) zijn kleine juweeltjes - humoristische gapers en liefdevolle slapers vormen iedere keer 'een prachtig paar'. En die kleine muis linksonder? Die neemt op eigen wijze deel aan het boek. Schaapjes tellend, in een streepjespyjama, of met een geverfde, kleurige staart - passend bij het betreffende dier. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048320929

Titel Wie is moe en moet naar bed toe? : met vrolijke flapjes
Auteur Thorsten Saleina
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2023]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Vertaling van: Uaaaa! Wer gähnt denn da?. - München : arsEdition GmbH, (c)2023
ISBN 9789048320929
PPN 437483770
Thematrefwoord Slapen
Taal Nederlands