De schelmenstreken van Reinaert de Vos
Boek

De schelmenstreken van Reinaert de Vos (mei 2023)/ tekst Koos Meinderts

Reinaert de Vos heeft al heel wat streken uitgehaald en misdaden gepleegd. Daarvoor moet hij zich verantwoorden bij de koning. Weet Reinaert zijn straf te ontlopen? Met paginagrote kleurenillustraties van zo'n twintig illustratoren. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Reinaert de Vos heeft al heel wat streken uitgehaald en misdaden gepleegd. Het is dan ook hoog tijd dat hij zich komt verantwoorden bij de koning. Maar alle dienaren die hem komen halen, lokt Reinaert genadeloos in de val. Pas als zijn neef, Grimbeert de Das, hem komt halen voor een proces gaat de vos mee. Kan hij nog een streek uithalen met de koning? Gouden Griffel-winnaar Koos Meinderts schreef een moderne bewerking van 'Van den Vos Reynaerde', het bekendste verhaal uit de Middelnederlandse literatuur. Hij doet dat met veel humor en een fijne, soepele schrijfstijl. Voor de illustraties zijn vooraanstaande Nederlandse illustratoren gevraagd, waaronder Martijn van der Linden, Charlotte Dematons en Ludwig Volbeda. Hierdoor is er misschien een gebrek aan eenheid, maar de diversiteit is toch zeker een verrijking van het boek. Het laat op een mooie manier de schoonheid en verscheidenheid van het Nederlandse illustratorenlandschap zien. Mede daardoor is deze geslaagde bewerking een genot om te lezen. Volgens hetzelfde concept kwam 'Avonturen van Odysseus'* (2015) van Remmerts de Vries tot stand. In 2011 verscheen de bewerking 'Verhalen van de vossenbroertjes'** van Lida Dijkstra.Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089672735 | 37 pagina's

Titel De schelmenstreken van Reinaert de Vos
Uniforme titel Van den Vos Reynaerde Reinaert de vos
Auteur Koos Meinderts
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave [Hoorn] : Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, mei 2023
Overige gegevens 37 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Elk hoofdstuk is geïllustreerd door een vooraanstaand kinderboekillustrator - 1e druk: 2018 - Gebaseerd op: Van den Vos Reynaerde. - Groningen : Wolters-Noordhoff, 1972 + en: Van den vos Reynaerde : naar het Comburgse handschrift. - Sint Niklaas : Reynaertgenootschap, 2012
ISBN 9789089672735
PPN 438840380
Rubriekscode Nederlands 872
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reinaert (verhaal)
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Reinaert