Duitsland
Boek

Duitsland (2023)/ Michael Ivory, vertaling [uit het Engels]: Karin Noë ; redactie en productie Nederlandse vertaling: Deul & Spanjaard Boekproducties; Ilona Brinkman, IB Producties (herziening)

Aanwezigheid

Recensie

Herziene editie van een reisgids die heel Duitsland omvat. Na een uitgebreide inleiding over de Duitse geschiedenis vanaf het allereerste begin tot nu worden de diverse deelstaten en de belangrijkste steden behandeld. De gids sluit af met een reiswijzer die alle mogelijke praktische informatie geeft. De inhoud weerspiegelt de aan de insider bekende onderwerpen, waarbij de heldere structuur opvalt. Het illustratiemateriaal is van hoog niveau: prachtige kleurenfoto's op glanzend papier, overzichtelijke plattegrondjes en goede kaarten. Het geheel is voorzien van een enthousiaste inleiding. Voor de toerist die zich algemeen oriënteert en zich per auto verplaatst en geïnteresseerd is in de topics van kunst en cultuur, biedt deze goed leesbare, fraai verzorgde gids prima informatie. Ook goed geschikt om onderweg of op locatie te gebruiken. Wie specifiekere belangstelling heeft, zoals wandelaars of kampeerders, zal het boek als achtergrondmateriaal kunnen gebruiken, maar zich voorts moeten richten op andere bronnen. Een vakkundige, verzorgde degelijke gids. De uitklapbare omslag bevat een kaart van Duitsland en een wandelkaart Hamburg. Met register. Kleine letter.

Specificaties

Nederlands | 9789043926874 | 399 pagina's

Titel Duitsland
Auteur Michael Ivory
Instelling /Deul & Spanjaard, Groningen
Secundaire auteur Karin Noë ; Ilona Brinkman
Type materiaal Boek
Editie Zesde, herziene druk;
Uitgave Utrecht : National Geographic Reisgids, 2023
Overige gegevens 399 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Kosmos Reisgidsen, (c)2004 - Met register - Vertaling van: The National Geographic traveler Germany. - National Geographic Society, (c)2015. - Oorspronkelijke uitgave: (c)2003
ISBN 9789043926874
PPN 437584887
Rubriekscode Duitsland 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duitsland; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Duitsland

Relaties/Serie

National Geographic reisgids
Boek

National Geographic reisgids een eeuw aan reiservaring in elke gids (2002-...)

vol.
Uitgeleend