Zus en zo
Boek

Zus en zo ([2023])/ Jen Carney, uit het Engels vertaald door Selma Soester

Billie (ik-persoon) heeft een zusje gekregen en bereidt zich voor op de schoolmusical. Ze schrijft al haar ervaringen op in dit dagboek. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrolijk verhaal in de serie 'Het toevallige dagboek van B.I.G'*. Billie Idema Groen (ik-persoon) maakt heel wat mee, op school en thuis met haar twee moeders. Billie heeft onlangs een zusje gekregen, wat haar leven en stuk complexer maakt door de nieuwe regels die ze nu moet volgen. Waarom mag ze haar babyzusje niet mee naar school nemen om haar daar te laten zien? Ondertussen bereidt ze zich voor op de première van de schoolmusical, waarbij ze moet oppassen voor haar rivaal Janey, die ook de hoofdrol wil. Met veel humor geschreven in de vorm van een dagboek. Rijkelijk voorzien van grappige, cartooneske zwart-witillustraties en enigszins speels opgemaakt. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Jen Carney is een Britse auteur. Ze schreef een klein aantal boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789024589722 | 244 pagina's

Titel Zus en zo
Auteur Jen Carney
Secundaire auteur Selma Soester
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 244 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Sister act. - Dublin : Penguin Random House Ireland, (c)2022. - (The accidental diary of B.U.G.)
ISBN 9789024589722
PPN 438404211
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Pleeggezinnen ; Gezinsuitbreiding ; Toneelspelen ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het toevallige dagboek van B.I.G.
Boek

Het toevallige dagboek van B.I.G. (2021-...)

vol. 3
Uitgeleend
Jen Carney