Maak kennis met jouw lichaam
Boek

Maak kennis met jouw lichaam ([2023])/ Lara Bryan, illustraties: Teresa Bellón ; redactie: Rob Lloyd Jones ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Informatief prentenboek over het menselijk lichaam. Ideaal als gespreksondersteuning bij deze materie. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het eerste deeltje uit een serie boekjes: "Maak kennis met....." In dit klein formaat boekje van stevig karton maakt de jonge lezer op eenvoudige wijze kennis met het menselijk lichaam. Het deeltje is kleurig, ruim van illustraties voorzien en het bevat uitklapbare plaatjes. Korte tekstjes met feiten staan in gekleurde ballonnetjes. De uitgeverij beoogt met hun vriendelijke boekjes het gesprek tussen volwassenen en kinderen op gang te brengen en te ondersteunen. Vragen als: waarom klopt mijn hart, waar gaat mijn eten naar toe en wat gebeurt er als je een wondje krijgt worden (oppervlakkig) beantwoord. Op de laatste bladzijde worden nog wat tips gegeven voor een gezonde leefstijl. De uitleg en begeleiding van een volwassene is nodig om de informatie begrijpelijk te maken. Eenvoudig boekje voor jonge kinderen vanaf 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781805310181

Titel Maak kennis met jouw lichaam
Auteur Lara Bryan
Secundaire auteur Teresa Bellon ; Rob Lloyd Jones ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2023]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Your body. - London : Usborne Publishing Limited, (c)2022. - (Step inside science)
ISBN 9781805310181
PPN 438668634
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde