De fietsenmakers
Boek

De fietsenmakers 88 creatieve ontwerpers ([2014])/ Will Jones, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie: Vitataal

Beschrijving in woord en beeld van binnen- en buitenlandse fietsenmakers die op kleine schaal bijzondere fietsen vervaardigen,.

Recensie

Een op maat gemaakte fiets heeft dezelfde eigenschappen als een maatpak. Hij moet aangepast zijn aan de wens van de klant, perfect zitten en natuurlijk voelbaar goed rijden. Het is het overheersende credo van de ontwerpers, framemakers en fietsenbouwers, die in dit robuuste boek zijn beschreven. Belgen, Italianen, Japanners, maar vooral veel Amerikanen en Australiërs. Ook twee Nederlandse fietsconstructeurs (stads- en ligfietsen) komen voorbij. De fietsenmakers worden ieder in twee tot vijf pagina's gepresenteerd. Met een korte inleiding en prachtige kleurenfoto's van hun producten, hun werkplaatsen en in mindere mate van henzelf. Dit met bewondering gemaakte, non-commerciële bladerboek vormt een ode aan de vindingrijkheid en eigenzinnigheid van makers van speciale fietsen. Passie voor het vak is bij hen vaak belangrijker dan een goed inkomen. Gericht op liefhebbers, die kunnen genieten van mooie en opmerkelijke fietsen, die zichtbaar met de hand van de meester zijn vervaardigd. Enige technische voorkennis wordt verondersteld. Voorzien van een adres- en namenregister.

Specificaties

Nederlands | 9789072975133 | 288 pagina's

Titel De fietsenmakers : 88 creatieve ontwerpers
Auteur Will Jones
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2014] - Tielt : Lannoo
Overige gegevens 288 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The bicycle artisans. - London : Thames & Hudson Ltd., (c)2014
ISBN 9789072975133
PPN 370196732
Rubriekscode 657.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietsenmakers
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Fietsenmakers