De bevrijding van Biesland
Boek

De bevrijding van Biesland gebaseerd op ware verhalen en herinneringen (2023)/ Nanda Roep, tekeningen van Guyon Wong-Loi-Sing

Lotte heeft informatie nodig voor haar spreekbeurt over de Tweede Wereldoorlog. De oude dame Frida, die als kind naast nazibaas Seyss-Inquart woonde, weet zo levendig te vertellen over de oorlog dat het is alsof de zusjes er zelf bij waren. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een op waarheid gebaseerde oorlogsroman in de jeugdserie 'Plaza Patatta'*. Voor een spreekbeurt heeft Lotte informatie nodig over de Tweede Wereldoorlog. De oude dame Frida, die in het bos woont, blijkt veel te weten. Ze vertelt zo levendig, dat het lijkt alsof Lotte en haar zus Luna er zelf bij waren. Woonden zij naast de nazibaas Seyss-Inquart? Werd hun vader opgepakt bij een razzia? En kunnen ze overleven in hun schuilplaats? 'De bevrijding van Biesland' is in een vlotte, enigszins simplistische stijl geschreven. Het verhaal is gebaseerd op de herinneringen van de jongen die destijds opgroeide naast het huis van Seyss-Inquart in Apeldoorn. Met kleurenillustraties in cartoonstijl. Vanaf ca. 9 jaar. Nanda Roep (1971) is een bekende Nederlandse (jeugd)auteur. Ze schreef meer dan veertig boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789083283289 | 85 pagina's

Titel De bevrijding van Biesland : gebaseerd op ware verhalen en herinneringen
Auteur Nanda Roep
Secundaire auteur Guyon Wong-Loi-Sing
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : Uitgeverij Nanda, 2023
Overige gegevens 85 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789083283289
PPN 438081463
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II; Herinneringen ; Seyss-Inquart, Arthur ; Spreekbeurten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Plaza Patatta
Boek

Plaza Patatta (2003-...)

vol. 18
Uitgeleend