De berenbroers
Boek

De berenbroers (2023)/ Alex Cousseau, Anne-Lise Boutin, vertaling [uit het Frans]: Mira van der Lubbe

Drie bijzondere beren die geen eigen plek hebben, mogen wonen bij een meisje in het bos. Niet iedereen is even blij met de komst van de beren, die ondanks alles toch zichzelf blijven. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een prentenboek over beren, vooroordelen, jezelf zijn en vriendschap. Een meisje dat alleen in het bos woont krijgt bezoek van drie grote, sterke en bijzondere beren. De beren hebben geen eigen plek en mogen bij het meisje wonen. Ze eten heel veel, snurken 's nachts en zijn anders dan anderen. Toch zijn ze het meisje heel dankbaar en zijn ze heel lief voor haar. De buren in het bos vinden de beren maar vreemd en waarschuwen het meisje dat ze gevaarlijk zijn. Op een dag staat opeens hun huis in brand. De buren hebben het huis in de brand gestoken! De beren zijn niet welkom en samen met het meisje gaan ze op weg naar een plek waar ze wel zichzelf kunnen zijn. Met humor en emotie geschreven. Met artistieke kleurenillustraties. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. Alex Cousseau (Brest, 1974) is een Franse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789025777821

Titel De berenbroers
Uniforme titel De beren broers
Auteur Alex Cousseau
Secundaire auteur Anne-Lise Boutin ; Mira van der Lubbe
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Tekst: Alex Cousseau, illustraties: Anne-Lise Boutin - Vertaling van: Les frères Zzli. - Éditions Les Fourmis Rouges, (c)2022
ISBN 9789025777821
PPN 438309162
Thematrefwoord Beren ; Vriendschap ; Vooroordelen ; Vreemdelingenhaat ; Jezelf zijn
Taal Nederlands