Het graf van de wever
Boek

Het graf van de wever een verhaal over oude mannen ([2023])/ Seumas O'Kelly, uit het Engels vertaald door Robert Dorsman ; nawoord: Anne Francis Cavanaugh

Een Ierse weduwe gaat samen met twee bejaarde mannen op zoek naar het graf van de clan van haar overleden echtgenoot. De twee mannen raken verstrikt in een gesprek over wie de geschiedenis en de bewoners van begraafplaats Cloon na Morav het beste kent.

Aanwezigheid

Recensie

Een Ierse novelle (90 p.) uit 1919 over de zoektocht van een weduwe en twee oude mannen naar het graf van een Ierse clan. Op de oeroude begraafplaats Cloon na Morav - de Dodenakker - mogen alleen oudere families en clans worden begraven. De overleden wever Mortimer Hehir hoort tot een van die clans, maar hun graf is niet zomaar te vinden in het doolhof van door korstmossen bedekte, afgebroken zerken met incomplete grafschriften. Enkel twee bejaarde mannen kunnen de plek misschien vinden. In hun gezelschap gaat de weduwe de begraafplaats op. Met elke mislukte poging het graf te vinden, raken de twee oude mannen verder verstrikt in gebakkelei over wie de geschiedenis van Cloon na Morav - en dus van zijn bewoners - het beste kent. 'Het graf van de wever' is poëtisch, beeldend en met een tragikomische ondertoon geschreven, met treffende karaktertekeningen. Vooral voor literaire lezers. Seumas O'Kelly (1881-1918) was een Ierse schrijver en journalist. Hij was klasgenoot van James Joyce in Dublin en heeft diverse toneelstukken, twee romans en vier verhalenbundels op zijn naam staan.

Specificaties

Nederlands | 9789490042226 | 90 pagina's

Titel Het graf van de wever : een verhaal over oude mannen
Auteur Seumas O'Kelly
Secundaire auteur Robert Dorsman ; Anne Francis Cavanaugh
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Zirimiri Press, [2023]
Overige gegevens 90 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: The weaver's grave. - The Talbot Press, 1919
ISBN 9789490042226
PPN 438879856
Thematrefwoord Zoektochten ; Begraafplaatsen ; Clans ; Ierland
Taal Nederlands