Ze noemen me Mier
Boek

Ze noemen me Mier ([2023])/ Dita Zipfel & Bea Davies, vertaald [uit het Duits] door Corry van Bree

Jonas ontdekt dat hij anders is dan de andere mieren in de kolonie. Hij gaat op avontuur met zijn beste vriendin en ontdekt wie hij echt is. Met illustraties in duotoon. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een avontuurlijk kinderboek over identiteit, vriendschap en anders-zijn. Jonas kan niet zo goed zien of ruiken en kan ook niet zo veel dragen als de andere mieren. Wanneer zijn hele lichaam begint te trillen, krijgt hij de diagnose: Brommeritis. Jonas wil niemand besmetten en trekt samen met zijn beste vriendin Bout de wereld in. Ze beleven avonturen en Jonas ontdekt iets over zichzelf wat hij nog niet wist: hij is geen mier, maar een mestkever. Op zachtaardige toon en met humor geschreven. Met fraaie, sfeervolle illustraties in twee kleuren. Geschikt om zelf te lezen vanaf ca. 9 jaar. Dita Zipfel (Norden, 1981) is een Duitse schrijver. Ze schrijft kinderboeken, theaterstukken en draaiboeken. In 2019 verscheen haar eerste jeugdboek 'Wie der Wahnsinn mir die Welt erklärte'. Het boek werd onderscheiden met de Duitse Jeugdliteratuurprijs, de Korbinian-Paul Maar-prijs, het Kranischsteinse Jeugdliteratuur Stipendium en de Hamburgse Aanmoedigingsprijs voor Literatuur. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 129 pagina's

Titel Ze noemen me Mier
Auteur Dita Zipfel
Secundaire auteur Bea Davies ; Corry van Bree
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2023]
Overige gegevens 129 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Dita Zipfel & Illustraties: Bea Davies - Vertaling van: Brummps : Sie nannten ihn Ameise. - München : Carl Hanser Verlag GmbH & Co. KG, (c)2022
PPN 439102243
Genre dierenleven
Thematrefwoord Identiteit ; Kevers ; Mieren
Taal Nederlands