Muze, vertel
Boek

Muze, vertel de Griekse en Latijnse literatuur van de oudheid ([2023])/ Christiaan Caspers, Jacqueline Klooster, Inger N.I. Kuin en Bram van der Velden

Overzicht van de Griekse en Romeinse literatuur van Homeros tot en met de late oudheid, met aandacht voor de historische en culturele context.

Aanwezigheid

Recensie

Een inleidend boek in de literatuur van de Griekse en Romeinse oudheid, van Homeros tot Augustinus. In chronologisch ge-ordende hoofdstukken gaan de auteurs in op verschillende genres, auteurs en werken. Zij plaatsen deze nadrukkelijk in een historische en culturele context en in de bredere literaire tradities van de oudheid. Korte vertaalde citaten bieden een smaakmaker van wat er zoal te genieten valt in de klassieke literatuur. Het boek gaat diep en vanuit algemeen perspectief op de materie in. Zeer intelligent geschreven. Uitsluitend geschikt voor een geoefende lezersgroep. Met kaarten. Christiaan Caspers doceert Grieks, Latijn en kunstgeschiedenis op het Murmelliusgymnasium te Alkmaar. Jacqueline Klooster is universitair docent Oud-Griekse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Inger N.I. Kuin is universitair docent Klassieke Talen aan de University of Virginia. Bram van der Velden is universitair docent Latijnse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Specificaties

Nederlands | 9789462987746 | 335 pagina's

Titel Muze, vertel : de Griekse en Latijnse literatuur van de oudheid
Auteur Christiaan Caspers
Secundaire auteur Jacqueline Klooster ; Inger N.I. Kuin ; Bram van der Velden
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Amsterdam University Press, [2023]
Overige gegevens 335 pagina's - kaarten - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index
ISBN 9789462987746
PPN 43743673X
Rubriekscode Klassieke talen 851
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klassieke letterkunde
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Klassieke letterkunde