Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De boekhandelaar van Dachau
Grote Letter Boek

De boekhandelaar van Dachau ([2023])/ Shari J. Ryan, uit het Engels vertaald door Clarine Smeets

Een jonge vrouw komt erachter dat ze een boekwinkel in Dachau heeft geërfd van haar grootmoeder. Zoekend naar aanwijzingen over haar grootmoeders verleden, ontdekt ze een donker familiegeheim.

Recensie

Een oorlogsroman over een boekhandel in Dachau en een duister familiegeheim. 1940. Matilda verbergt haar vriend Hans op zolder in haar huis in Dachau. Maandenlang zien ze elkaar enkel bij kaarslicht, tot op een dag soldaten het huis binnenstormen en Hans meenemen. In 2018 ontdekt Grace dat ze een boekwinkel in Dachau heeft geërfd van haar grootmoeder Matilda, van wie Grace niet wist dat ze bestond. Ze duikt in haar grootmoeders verleden en ontdekt een schokkend verraad dat haar familie onherstelbaar heeft verwoest. 'De boekhandelaar van Dachau' is in een meeslepende, zeer toegankelijke stijl geschreven. Shari J. Ryan is een Amerikaanse schrijfster. Ze heeft twee voorouders die de holocaust overleefden. Als eerbetoon aan hen heeft ze zich toegelegd op het schrijven van historische romans.

Specificaties

Nederlands | 9789046314708

Titel De boekhandelaar van Dachau
Auteur Shari J. Ryan
Secundaire auteur Clarine Smeets
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij XL, [2023]
Overige gegevens ... pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : The House of Books, 2022 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: The bookseller of Dachau. - Londen : Bookouture, 2021
ISBN 9789046314708
PPN 439073782
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Geheimen ; Boekhandels ; Dachau ; Onderduikers
Taal Nederlands