Een rondje met de vrachtwagen
Boek

Een rondje met de vrachtwagen met 4 wagens die je rond kunt laten rijden! (2023)/ Johnny Dyrander, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Prentenboek over vrachtwagens met verschuifbare elementen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er staan vier verschillende vrachtwagens in dit prentenboek. Op elke linkerpagina staat een tekening van een vrachtwagen: een gewone, een autotransporter, een monstertruck of een vuilniswagen. 'Dit is een vrachtwagen. Hij kan heel zware dingen in zijn oplegger meenemen'. 'Wat zit er in de oplegger, denk je? De bijschriften verwijzen naar de verschillende onderdelen in de tekening: oplegger, (slaap)cabine, deur, trapje, gereedschapskist etc.). Op de rechterpagina staat een toepasselijke omgeving met in het midden een parcours waarin een rond schuifje met de vrachtwagenafbeelding is ingebed. Dit kun je rond kunt laten 'rijden'. Het rondje draait alle kanten op. 'Kun jij de vrachtwagen naar het magazijn rijden, zodat hij zijn spullen kan afleveren?'. Met extra vragen zoals: 'Hoeveel auto's rijden er op de weg?' Dit format herhaalt zich bij de andere vrachtwagens. De kleurige statische illustraties (sjabloontechniek) hebben geen diepte. Beknopte, vrij eenvoudige tekst. Vaanf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025777173

Titel Een rondje met de vrachtwagen : met 4 wagens die je rond kunt laten rijden!
Auteur Johnny Dyrander
Instelling /Nosy Crow, London
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 × 21 cm
Annotatie Tekst Nosy Crow Ltd, illustraties Johnny Dyrander - Vertaling van: Trucks. - London : Nosy Crow Ltd, (c)2022. - (Make tracks)
ISBN 9789025777173
PPN 437795500
Thematrefwoord Vrachtauto's ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands