Ragnarök
Boek

Ragnarök de ondergang van de goden ([2023])/ A.S. Byatt, vertaald uit het Engels door Gerda Baardman en Marian Lameris

Een meisje ontsnapt tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de beperkingen van het leven door zich te verdiepen in de wereld van Noorse mythen en sprookjes.

Aanwezigheid

Recensie

Een hervertelling van het slotverhaal van de noordse mythologie, Ragnarök. De lezer volgt het verhaal van een meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Londen naar het platteland wordt geëvacueerd. Ze krijgt een boek met oude noordse mythen, vol goden en mythische beesten die uit zijn op macht, geweld en wraak, wat uiteindelijk leidt tot het einde van de wereld. De indrukken uit het boek zullen haar voor eeuwig veranderen. In beeldende, talige stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Met zwart-witillustraties. A.S. Byatt (Sheffield, 1936) is een wereldberoemde schrijver, dichter, academisch docent en literatuurcriticus. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Booker Prize en de O. Henry Award.

Specificaties

Nederlands | 9789083293844 | 192 pagina's

Titel Ragnarök : de ondergang van de goden
Auteur A.S. Byatt
Secundaire auteur Gerda Baardman ; Marian Lameris
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Orlando, [2023]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Bezige Bij, 2011 - Met literatuuropgave - Vertaling van: Ragnarok : the end of the gods. - Edinburgh : Canongate Books, (c)2011
ISBN 9789083293844
PPN 437421554
Thematrefwoord Mythologie ; Noorwegen
Taal Nederlands