De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry
Boek

De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry (2023)/ Rachel Joyce, vertaald [uit het Engels] door Janneke Zwart

Een pasgepensioneerde Britse man maakt een grote innerlijke groei door als hij ruim achthonderd kilometer loopt in een poging een oud-collega die aan kanker lijdt, van de dood te redden.

Aanwezigheid

Recensie

Het 40-jarig huwelijk van pensionado Harold Fry en Maureen, woonachtig in Devon, is uitgeblust. Zijn leven verandert als hij op een dag een afscheidsbrief ontvangt van Queenie, een oud-collega: ze is terminaal ziek en ligt in een verzorgingshuis in de noordelijkste stad van het land. Twintig jaar geleden is ze met de noorderzon vertrokken. Harold schrijft een brief terug, gaat die posten, maar besluit in een impuls door te lopen om haar op te zoeken. Tijdens de achthonderd kilometer ontmoet Harold een bonte verzameling types en wordt een bezienswaardigheid, een goeroe met aanhang. Maar uit zijn overpeinzingen blijkt dat hij worstelt met zijn verleden, zijn jeugd, verkeerde keuzes, de zelfmoord van zijn zoon. Komt hij nog op tijd om Queenie levend te zien? Komt het nog goed met Maureen? Prachtige debuutroman van de Engelse actrice en auteur Rachel Joyce (1962), die inzet als een doorsnee avontuurlijk reisverhaal, maar gaandeweg een meeslepend drama wordt over verdriet, hoop en liefde, over een gewone maar sympathieke man, wiens 'stomme' fouten de lezer bekend voorkomen en van harte vergeven worden.

Specificaties

Nederlands | 9789403129242 | 317 pagina's

Titel De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry
Auteur Rachel Joyce
Secundaire auteur Janneke Zwart
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2023
Overige gegevens 317 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2012 - Vertaling van: The unlikely pilgrimage of Harold Fry. - London : Doubleday, 2012
ISBN 9789403129242
PPN 438452445
Taal Nederlands