Mitford
Boek

Mitford zes zussen, twee oorlogen, één roemruchte familie ([2023])/ Flip Feyten

Beschrijving van de levens van de zes Mitford-zussen, leden van een adellijk geslacht uit Groot-Britannië, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Met portretfoto's en -illustraties in zwart-wit.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de befaamde zussen uit de Mitford-familie, een adellijk geslacht uit Groot-Britannië. Het boek beschrijft de levens van de zes zussen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Unity werd een persoonlijke vriendin van Hitler. Diana verliet de schatrijke Bryan Guinness - van de Ierse bierbrouwerij - voor de Britse fascistenleider Oswald Mosley en belandde in de gevangenis. Decca liep thuis weg en nam deel aan de Spaanse Burgeroorlog. Debo trouwde met de hertog van Devonshire en werd familie van John F. Kennedy. Nancy had jarenlang een relatie met de rechterhand van Charles de Gaulle, en werd beroemd als bestsellerauteur van romans en historische biografieën. Helder en onderhoudend geschreven. Met portretfoto's en -illustraties in zwart-wit. Flip Feyten (1957) is een Belgische auteur. Hij werkte 40 jaar voor de VRT. Hij presenteerde het Radio 1-programma Feyten of Fillet en werkte als journalist, commentator en eindredacteur voor het Journaal, Terzake, Panorama en De Zevende Dag. Met Harry De Paepe schreef hij 'Stiff upper lips, waarom de Engelsen zo Engels zijn'.

Specificaties

Nederlands | 9789464750065 | 301 pagina's

Titel Mitford : zes zussen, twee oorlogen, één roemruchte familie
Auteur Flip Feyten
Type materiaal Boek
Uitgave [Aalter] : Ertsberg, [2023]
Overige gegevens 301 pagina's - foto's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789464750065
PPN 439151686
Rubriekscode Groot-Brittannië 947.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mitford, ... (familie); 1936-1945 ; Mitford, Jessica ; Mitford, Nancy ; Mitford, Pamela ; Mitford, Unity Valkyrie ; Mosley, Diana ; Cavendish, Deborah Vivien (Duchess of Devonshire)
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Mitford