Tijger, waar ben je?
Boek

Tijger, waar ben je? (2023)/ Ingela P. Arrhenius, tekst: Nosy Crow

Waar heeft de tijger zich verstopt? En waar zijn toch de pauw en de schildpad? En kijk eens achter de bloem of je het kindje kunt vinden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties, vilten flapjes en een spiegeltje. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een pauw, aap, schildpad en een tijger: in dit vierkante, hardkartonnen boekje hebben zich vier (wilde) dieren verstopt. Op elke dubbele pagina wordt de vraag 'waar ben je?' gesteld, voorafgegaan door de naam van het dier. Op de rechterpagina is het dier verstopt achter een grote, stevig bevestigde en felgekleurde vilten flap. De stoere, eenvoudig illustraties zijn opgebouwd uit egale vlakken in sprekende, vrolijke kleuren. Op de laatste pagina's wacht nog een extra verrassing: een spiegeltje achter een flap in de vorm van een bloem, met de vraag 'Kindje, waar ben je?'. In dezelfde uitvoering verschenen al vele delen waarin dieren en andere figuren, zoals een piraat, kerstman en astronaut, zich op eenzelfde wijze verstoppen. De succesvolle Zweedse illustrator en ontwerper van o.a. textiel maakte al vele geslaagde boeken voor deze doelgroep. Een mooi en zorgvuldig uitgevoerde uitgave om samen interactief mee bezig te zijn en plezier aan te beleven. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025772604

Titel Tijger, waar ben je?
Auteur Ingela P. Arrhenius
Instelling /Nosy Crow, London
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Met vilten flapjes en een spiegeltje - 1e druk Nederlandse uitgave: 2020 - Vertaling van: Where's mrs Tiger?. - London : Nosy Crow Ltd., (c)2020
ISBN 9789025772604
PPN 439113687
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Verstoppertje ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands