Radha's eerste concert
Boek

Radha's eerste concert (mei 2023)/ Mahesvari Autar, illustraties Alissa Lubrano ; redactie Hanan el Boundati ; eindredactie Inge Marleen Swinkels en Patricia Pisters

Radha droomt ervan om een wereldberoemde fluitist te worden. Als ze ziet hoe er in de deftigste winkelstraat van Rotterdam van alles misgaat, bedenkt ze met haar vriend Krishna en oma Sarasvati een muzikaal plan om de wijkbewoners in een betere stemming te krijgen. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een kinderboek over Hindoestaanse mensen in Rotterdam, muziek en saamhorigheid. Radha droomt ervan om een wereldberoemde muzikant te worden. Van meester Hari leert ze de mooiste raga's spelen op haar Indiase fluit, de bansuri. Als Radha en haar beste vriend Krishna door de deftigste winkelstraat van Rotterdam om bloemen te kopen voor oma Sarasvati, gaat er tot hun verwondering van alles mis bij de groenteboer, bakker en bloemist. Samen met Krishna en oma bedenkt Radha een muzikaal plan om de wijkbewoners in een betere stemming te krijgen. Opgewekt geschreven. Met vrolijke, digitaal gemaakte kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar. De Rotterdamse cultuurmaker Mahesvari Autar heeft dit boek geschreven ter ere van 150 jaar Hindoestaanse immigratie.

Specificaties

Nederlands | 9789083323879 | 80 pagina's

Titel Radha's eerste concert
Auteur Mahesvari Autar
Secundaire auteur Alissa Lubrano ; Hanan el Boundati
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : ROSE stories, mei 2023
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789083323879
PPN 438431464
Thematrefwoord Muziek ; Fluitspel ; Hindoestanen
Taal Nederlands