Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Seizoenen
Boek

Seizoenen (2022)/ Nathalie Choux

Wat groeit er in de lente? Waar zwemmen we in de zomer en waarmee glijden we 's winters door de sneeuw? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig uitgevoerd dikkartonnen boekje met twee afgeronde hoekjes en schuifelementen. Aan bod komen de vier seizoenen: per spread één. Links staan steeds vier relevante, met lidwoord benoemde zaken. Bijvoorbeeld voor de lente een aardbei, bij, nest met eitjes en lieveheersbeestje. De duidelijke, gestileerde afbeeldingen zijn geplaatst tegen een lege, witte achtergrond. Rechts wordt telkens een vraag gesteld: 'Wat groeit er in de lente?'. Bij gebruik van het schuifelement komen er bloemen tevoorschijn (deze staan dus niet als suggestie bij de vier afbeeldingen op de linkerpagina). De laatste twee pagina's tonen nog eens alle afbeeldingen, nu onbenoemd, met de vraag wat je in de winter ziet (en wat niet). Zelf kun je dat aan de hand van de plaatjes ook over de andere seizoenen vragen. De afbeeldingen en tekst beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag, dat aan de voorkant ook een schuifelement bevat. Deel uit de uitgebreide serie 'Mijn schuifboekje'* voor dreumesen. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044833713

Titel Seizoenen
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Clavis, (c)2018 - Vertaling van: Mon imagier de saisons. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2012
ISBN 9789044833713
PPN 439114209
Genre Boekstart
Thematrefwoord seizoenen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux