Voertuigen
Boek

Voertuigen (2022)/ Nathalie Choux

Welke auto komt het vuur blussen? En welke machine tilt de zware betonblokken omhoog? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties. Met schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Welke auto komt het vuur blussen, welke machine tilt de zware betonblokken op en wat vliegt met een schroef? Door aan het schuifje te trekken of te duwen of aan de draaischijf te draaien kunnen dreumesen en peuters het antwoord vinden. Elke rechterpagina in dit hardkartonnen prentenboek bevat een kleurrijke, eenvoudige illustratie met een beweegbaar element. Op de linkerpagina staan nog eens drie of vier voertuigen, vrijstaand afgebeeld op een witte ondergrond. Hun naam staat erbij gedrukt in duidelijke, schreefloze letters. Ondanks de bewegende onderdelen is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het ook aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. De beweegbare elementen voegen een grappige verrassing toe: zo komt achter de wegrijdende auto een zwaaiende oma tevoorschijn. Op de laatste dubbele pagina staan alle voertuigen zonder tekst door elkaar, met de vraag of de lezer de naam nog weet. Eenvoudig maar kwalitatief goed peuterboekje; deel uit de serie 'Mijn schuifboekje'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044827682

Titel Voertuigen
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Clavis, 2016 - Vertaling van: Mon imagier des véhicules. - Paris : Éditions Nathan, (c)2011. - (Kididoc)
ISBN 9789044827682
PPN 439114063
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux