Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De waanzinnige wereld van Tom Groot
Boek

De waanzinnige wereld van Tom Groot (2023)/ door Liz Pichon, vertaald [uit het Engels] door Janneke Blankevoort

Tom (ca. 11, ik-figuur) heeft met zijn vriend de band Dogzombies opgericht. Helaas moeten ze tussen het oefenen door ook nog naar school. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tom (ca. 11, ik-figuur) wil rockster worden. Samen met zijn vriend heeft hij de band Dogzombies opgericht. Voordat het zover is, moet er nog veel geoefend worden en moet hij ook nog naar school. Daar heeft Tom veel te stellen met leraren die huiswerk belangrijker vinden dan oefenen met de band of muziekblaadjes lezen. Als de beroemde band Dude3 komt optreden willen de jongens zeker naar het optreden, maar hoe krijgen ze dat voor elkaar? Een bijzonder boek dat opvalt door de hoeveelheid pentekeningen. Letters zijn versierd en woorden zijn vervangen door striptekeningen. In het boek zijn schrijfletters gebruikt. De sfeer is druk, dat zie je terug in de illustraties. Hoewel de komische tekeningen en versiersels het boek dragen, mag het hilarische verhaal er zeker zijn. Het zit goed in elkaar. Echt een boek voor jongeren van deze tijd, met modern omslag. Ook een aanrader voor kinderen die moeite hebben met lezen, of niet van lezen houden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025750220 | 244 pagina's

Titel De waanzinnige wereld van Tom Groot
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Janneke Blankevoort
Type materiaal Boek
Editie Zestiende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 244 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2011 - Vertaald van: The brilliant world of Tom Gates. - London : Scholastic Ltd, (c)2011
ISBN 9789025750220
PPN 43914180X
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Popmuziek
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolleven ; Popmuziek

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 1
Uitgeleend
Liz Pichon