Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Goeie smoes! (en nog meer leuks)
Boek

Goeie smoes! (en nog meer leuks) (2021)/ Liz Pichon, vertaald [uit het Engels] door Janneke Blankevoort

Tom (ca. 11, ik-figuur) beschrijft de belevenissen met zijn pesterige zus en een vervelende jongen op school. Gelukkig heeft hij ook nog zijn band Dogzombies. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tom Groot vertelt allerlei anekdotes over zijn leven thuis en op school. Hij speelt enthousiast gitaar in het bandje de Dogzombies, dat hij vormt met zijn vriend en buurjongen Derek. Op school is Tom een meester in het verzinnen van smoesjes en het bedenken van redenen waarom hij zijn huiswerk niet heeft gemaakt of niet in het bandje van de school wil spelen. De belevenissen met zijn pesterige zus en een vervelende jongen op school zet hij dik in de verf. De lay-out van dit dagboekachtige boek is opvallend. Het is een explosie van dialogen, uitroepen, lijstjes, creatief geschreven woorden, cartooneske pentekeningen en krabbels. Daardoor dendert het verhaal met een enorme vaart voort, in een authentieke spreektaal en een hyperactieve vertelstijl. De belevenissen op zich zijn niet zo bijzonder, maar ze zijn grappig verteld. Door de speelse, creatieve vormgeving kan dit boek ook minder goede lezers boeien of kinderen die niet zo van lezen houden. Dit is het tweede boek over Tom Groot*. De herkenbaarheid en de humor zullen lezers vanaf ca. 10 jaar aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789025750428 | 351 pagina's

Titel Goeie smoes! (en nog meer leuks)
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Janneke Blankevoort
Type materiaal Boek
Editie Twaalfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 351 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2012 - Vertaling van: Excellent excuses (and other good stuff). - London : Scholastic, 2011 - (Tom Gates)
ISBN 9789025750428
PPN 439141826
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Gezin
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolleven ; Gezin

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 2
Uitgeleend
Liz Pichon