Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Superslim (al zeg ik het zelf)
Boek

Superslim (al zeg ik het zelf) (2021)/ Liz Pichon, vertaald [uit het Engels] door Ieske van Heek

Tom (ca. 11, ik-figuur) moet een familiebarbecue zien te overleven, evenals een sportdag en een talentenwedstrijd op school. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het vierde deel over Tom Groot* spelen de thema's uit de vorige boeken weer een rol: zijn rockband (optreden op school en maken van een clip), op school (de sportdag met een erg enthousiaste meester Fullerman), talentenshow (met misschien een optreden van de beroemde popgroep DUDE3), zijn ouders (vooral zijn hardlopende vader) en zijn zus (met groen haar). Deze thema's en andere breed uitgemeten problemen worden door Tom zelf beschreven in een komische en vlotte stijl zonder moeilijke woorden, die veel kinderen zal aanspreken. Het eenvoudige verhaal bestaat uit een aaneenschakeling van gebeurtenissen zonder hoofdstukindeling, in een opvallende lay-out. De bladspiegel wordt bepaald door het vele wit tussen de regels tekst, die in een schreefloze schrijfletter afgedrukt zijn. De talrijke uitvergrote woorden, versiersels en kleine stripachtige tekeningen vormen een vrolijk een aantrekkelijk geheel, dat voortborduurt op de vorige delen. Ook aantrekkelijk voor minder geoefende lezers. Ook in het Engels aangeboden.** Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025754198 | 320 pagina's

Titel Superslim (al zeg ik het zelf)
Uniforme titel Superslim
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Ieske van Heek
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 320 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaald van: Genius ideas (mostly). - London : Scholastic Ltd, 2012. - (Tom Gates ; b. 4)
ISBN 9789025754198
PPN 439141877
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Gezin ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 4
Uitgeleend
Liz Pichon