Fred
Boek

Fred (mei 2023)/ Posy Simmonds, vertaling [uit het Engels] Barbara van Kooten

Nick en Sophie worden midden in de nacht wakker van een vreemd geluid. Daar ontdekken ze het grote geheim van hun overleden kat Fred. Die blijkt namelijk de beroemdste kat ter wereld! Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een stripverhaal over de overleden kat Fred, die beroemd blijkt te zijn geweest. Alle buren zijn bedroefd als ze van Nick en Sophie horen dat Fred, hun kat, dood is. Fred was een goede bekende omdat hij in de hele buurt zijn kattenslaapjes deed. Of in huis op de strijkplank, in de wasmand of op de ijskast. Nick en Sophie worden midden in de nacht wakker van een vreemd geluid in de tuin. En daar ontdekken ze het grote geheim van hun Fred, de beroemdste kat van de wereld. Honderden katten zijn verzameld om om Fred te rouwen en zijn leven te vieren. Ballonstrip met vriendelijke illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar. Posy Simmonds is schrijver en illustrator en won verschillende prijzen, zoals de Grand Prix 2009 de la Critique Bande Dessiné. 'Fred' was haar allereerste prentenboek. Het werd bekroond met een Vlag en Wimpel. De gelijknamige verfilming werd bovendien genomineerd voor een Oscar.

Specificaties

Nederlands | 9789463361736

Titel Fred
Auteur Posy Simmonds
Secundaire auteur Barbara van Kooten
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Harmonie, mei 2023
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 1987 - Vertaling van: Fred. - London : Andersen Press Ltd, 2014. - Oorspronkelijke uitgave: London: Jonathan Cape, 1987
ISBN 9789463361736
PPN 438887018
Genre stripverhaal
Thematrefwoord Katten ; Rouwproces ; Roem
Taal Nederlands