Kopp op stelten
Boek

Kopp op stelten hoe ondersteun je kinderen van ouders met psychische problemen? (april 2023)/ auteur: Familieplatform, eindredactie: Remco Houtman-Janssen

Gids voor hulpverleners met praktische informatie om kinderen van ouders met psychische of afhankelijkheidsproblemen te ondersteunen en hun veerkracht te versterken. Met illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een gids voor hulpverleners met praktische informatie om kinderen van ouders met psychische of afhankelijkheidsproblemen te ondersteunen en hun veerkracht te versterken. KOPP- en KOAP-kinderen vormen een vaak onzichtbare groep, die door de problematiek van hun ouders soms onder moeilijke omstandigheden moet opgroeien. Dit boek bevat informatie, praktijktips en methodieken om de veerkracht van KOPP-kinderen te ondersteunen of versterken. Ook belicht het boek de kwetsbare situatie van ouders, en geeft handreikingen voor hulpverleners om oordeelvrij met ouders in gesprek te gaan over het ouderschap. 'Kopp op stelten' is nuchter en verhelderend geschreven, met veel voorbeelden uit de praktijk. Geschikt voor hulpverleners en voor iedereen die met KOPP-kinderen of ouders aan de slag gaat. Met illustraties. Familieplatform pleit voor het zien van familie als een belangrijke partner in de zorg, geeft een stem aan de naasten van cliënten en behartigt samen met familieorganisaties en ervaringsdeskundigen hun belangen.

Specificaties

Nederlands | 9789072201065 | 202 pagina's

Titel Kopp op stelten : hoe ondersteun je kinderen van ouders met psychische problemen?
Instelling /Familieplatform
Secundaire auteur Remco Houtman-Janssen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts ; Owl Press, april 2023
Overige gegevens 202 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Op titelpagina: Vlaanderen, verbeelding werkt en: Familieplatform - Met literatuuropgave
ISBN 9789072201065
PPN 438997603
Rubriekscode 322.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen KOPP-kinderen; Hulpverlening
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord KOPP-kinderen