Waar het vandaan komt
Boek

Waar het vandaan komt patronen doorbreken met inzicht in je familiesysteem (2023)/ Vienna Pharaon, vertaling [uit het Engels]: Janine Langeveld

Verhandeling over de invloed van familie op het gedrag van het individu, en hoe dergelijke gedragspatronen te herkennen en te doorbreken.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief boek over de invloed van familie op het gedrag van het individu, en hoe dergelijke gedragspatronen te doorbreken. De auteur helpt de lezer het eigen gedrag te verklaren vanuit het familiesysteem. De jeugdjaren zijn bepalend voor het vormen van gedrag: je wordt als kind gevraagd of aangemoedigd om iets meer van dit en iets minder van dat te zijn om zo liefde, veiligheid of bevestiging te krijgen van je ouders en verzorgers. De dynamiek van het gezin legt de basis voor het gedrag in de rest van het leven. Door middel van een vierstappenprogramma biedt de auteur de lezer een mogelijkheid om deze gedragingen te herkennen en te kunnen veranderen. Invoelend en toegankelijk geschreven, deels vanuit persoonlijke ervaringen van de auteur. Vienna Pharaon (1985) is relatie- en familietherapeut en oprichter van de online Mindful Marriage & Family Therapy-community.

Specificaties

Nederlands | 9789000384259 | 285 pagina's

Titel Waar het vandaan komt : patronen doorbreken met inzicht in je familiesysteem
Auteur Vienna Pharaon
Secundaire auteur Janine Langeveld
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2023
Overige gegevens 285 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The origins of you. - (c)2023
ISBN 9789000384259
PPN 43845880X
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfverwerkelijking ; Gedrag; Familierelaties ; Gedragsverandering
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfverwerkelijking