Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Barcelona en Catalonie
Boek

Barcelona en Catalonie (2023)/ vertaling [uit het Engels]: Hester Colijn, bewerking en omslag: Punt. vertaling & redactie, Gon Hokke, Corry Lagewaard

Aanwezigheid

Recensie

In prachtige kleurenfoto's en -illustraties en met een overvloed aan kaarten en (perspectief)plattegronden worden Barcelona en Catalonië beschreven. Barcelona wordt wijk na wijk behandeld met veel dwarsdoorsneden van monumenten en gebouwen. Belangwekkende details worden bij die illustraties aangegeven. Dit alles vergezeld van openingstijden, metrostations en tips. Catalonië wordt van noord naar zuid besproken met veel aandacht voor de kustplaatsen en een stukje binnenland. Meer dan een reisgids lijkt deze gids op een (oppervlakkige) mini-encyclopedie. De grote hoeveelheid informatie zorgt er soms voor dat het onoverzichtelijk wordt. Kunst, cultuur en geschiedenis worden in het kort aangestipt. De gids wordt afgesloten met veel tips voor de reizigers en enkele lijsten van restaurants, cafés hotels en dergelijke. De tekst is over twee of drie kolommen verdeeld. Al met al een aantrekkelijke, visuele reisgids die veel mensen zal aanspreken. Met uitneembare stadsplattegrond. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789000386925 | 224 pagina's

Titel Barcelona en Catalonie
Instelling /Punt. vertaling & redactie, Amersfoort
Secundaire auteur Hester Colijn
Type materiaal Boek
Editie 22ste herziene druk;
Uitgave Amsterdam : Capitool, 2023
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Van Reemst, 2000 - Met register - Vertaling van: Barcelona and Catalonia. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2022. - (DK Eyewitness travel guide)
ISBN 9789000386925
PPN 438366395
Rubriekscode Spanje 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Catalonie; Reisgidsen ; Barcelona; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Spanje (Catalonië)

Relaties/Serie

Capitool reisgidsen
Boek

Capitool reisgidsen (1994-...)

vol.
Uitgeleend