Wilde dieren
Boek

Wilde dieren (2022)/ Nathalie Choux

Welk dier houdt van honing en wie slingert van tak naar tak? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties. Met schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Welk dier houdt van honing en wie slingert van tak naar tak? Door met hun vinger het schuifje te laten bewegen, of aan de draaischijf te draaien, kunnen dreumesen en peuters het antwoord vinden. Elke rechterpagina in dit hardkartonnen prentenboek bevat een kleurrijke, eenvoudige illustratie met een beweegbaar element. Op de linkerpagina staan nog eens drie of vier relatief wilde dieren, variërend van zebra en olifant tot walvis en inktvis, vrijstaand afgebeeld op een witte ondergrond. Hun naam staat erbij gedrukt in duidelijke, schreefloze letters, met lidwoord. Ondanks de bewegende onderdelen is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het ook aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. De beweegbare elementen voegen een grappige verrassing toe: zo springt de leeuw achter de struiken en vliegt een zwerm bijen uit de korf. Op de laatste dubbele pagina staan alle dieren zonder tekst door elkaar, met de vraag of de lezer de naam nog weet. Eenvoudig maar kwalitatief goed peuterboekje; deel uit de serie 'Mijn schuifboekje'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044831405

Titel Wilde dieren
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Colofon vermeldt: illustraties: Nathalie Choux. - Omslagtitel - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Clavis, (c)2017 - Vertaling van: Mon imagier des animaux sauvages. - Paris : Éditions Nathan, (c)2011. - (Kididoc)
ISBN 9789044831405
PPN 439161797
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux