Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het ijzige land
Boek

Het ijzige land (2023)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Laurent Corneille

Will en prinses Evanlyn zijn gevangengenomen door Erak, de aanvoerder van de Skandiërs. De Grijze Jager Halt en Wills beste vriend Arnaut doen er alles aan om hen te redden. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Will en prinses Evanlyn zijn de gevangenen van de Skandische aanvoerder Erak. Omdat Will een leerling is van Halt, de Grijze Jager, wil die samen met Arnaut, Wills beste vriend, zijn pupil redden. Hierover raakt hij in conflict met koning Duncan die hem als lid van zijn elitekorps van Jagers niet wil laten gaan en hem na een belediging voor een jaar verbant uit de gelederen. Nu kunnen Halt, een bekwame boogschutter zoals zal blijken, en zijn vrienden toch aan hun moeilijke karwei beginnen. Het wordt een barre tocht vol gevaren, belagers en onverlaten, waarbij het nog lang niet zeker is of ze erin zullen slagen Will en Evanlyn uit hun slavernij te bevrijden. Derde deel in de immens populaire serie 'De grijze jager'; het is aan te raden om de voorgaande twee delen eerst te lezen, omdat anders de beide verhaallijnen in dit vrij stroef vertaalde boek en de rol die de protagonisten erin spelen, moeilijk te begrijpen zullen zijn. Gebonden heruitgave*. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025750671 | 324 pagina's

Titel Het ijzige land
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Laurent Corneille
Type materiaal Boek
Editie Tweeënveertigste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 324 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2008 - Vertaling van: The icebound land. - Scoresb, VIC : Random House Australia, (c)2005. - (Ranger's apprentice ; b. 3)
ISBN 9789025750671
PPN 439175526
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Middeleeuwen

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager (2007-...)

vol. bk. 3
Uitgeleend
John Flanagan