Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Dino detective
Boek

Dino detective een kijk- en zoekboek ([2023])/ Sophie Guerrive

De Dino Detective overziet vanuit zijn vliegtuigje allerlei plekken. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de eerste pagina gaat er een berg open. Uit die berg komt Dino Detective tevoorschijn in zijn transformeerbare vliegmachine, klaar voor een nieuwe werkdag. Hierna volgen er elf spreads waarbij in een brede rand aan de linkerkant telkens een persoon of een dier iemand aangeeft, die kwijt is. Dino Detective past zijn machine aan de situatie aan en gaat zoeken. Onderaan die strook staan telkens nog een aantal zoekopdrachten voor Dino Detective. Iedere spread heeft een duidelijk herkenbaar thema, zoals de oude stad, het oerwoud, de grot, het pretpark enz. Iedere grote illustratie is druk en vol kleine scenes, personages en dieren. De zoekopdrachten zijn daardoor best pittig, evenals het taalgebruik en de begrippen, denk hierbij aan een octopus of sloopkogel. Aan het eind van zijn werkdag vliegt hij zijn berg weer in en volgt er een zoekprent van de berg, die op elftal verdiepingen en ook veel te zien en ontdekken heeft. Er volgt nog een zoekopdracht bij iedere zoekplaat, waarbij Dino Detective verzucht 'Krijg ik dan nooit rust?' Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492986511

Titel Dino detective : een kijk- en zoekboek
Auteur Sophie Guerrive
Secundaire auteur Lidewij van den Berg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : Boycott, [2023]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaling uit het Frans Lidewij van den Berg - Vertaling van: Moustique mission sauvetage. - Varennes : Comme des géants, (c)2017
ISBN 9789492986511
PPN 436841509
Thematrefwoord Zoekboeken
Taal Nederlands